Home

Welkom op mijn Chopper pagina.

Hoe het idee ontstond:

Al jaren ben ik bezig met het sleutelen aan auto's en motoren. Niet voor verkoop maar als hobby. Op de volgende sites kun je alles lezen over andere projecten Niva 4x4 en Spitfire.
De laatste jaren wordt het steeds drukker op de weg en ben ik de files etc meer dan zat. Het idee om weer motor te gaan rijden was geboren. Het eerste plan was een Kawasaki ZZR1400 maar de familie vond dit geen goed idee, ze kennen me namelijk. Als een motor 300 km/h gaat dan rij ik dat er ook mee (de ZZR is begrenst op 299 km/h). Omdat choppers over het algemeen geen race motoren zijn, was het idee ontstaan om te gaan kijken naar een leuke chopper.

Na uren doorbrengen op marktplaats/ebay/kapaza/2dehands etc etc kwam ik tot de ontdekking dat er geen choppers zijn die voldoen aan mijn smaak. Aan de hand van deze info heb ik besloten eens te kijken naar de mogelijkheid zelf een chopper te gaan bouwen.
Na vele dagen doorgebracht te hebben op internet had ik in mijn hoofd de chopper voor ogen zoals ik deze graag wou hebben, maar hoe werk je dit nu uit ??

Ik ben begonnen met een lijst van gewenste onderdelen op papier te zetten, alle onderdelen samen vormen uiteindelijk de motor (was het idee).  Toen de lijst klaar was begon het zoeken naar de onderdelen en een geschikt frame. Ik ben er zeker van dat ik nu alles compleet heb en kan alles beginnen.

Als het bouwen van een chopper (op maat)  voor mij zelf goed gaat, en het resultaat is wat ik in mijn hoofd heb, sluit ik niet uit dat ik choppers ga bouwen voor anderen, vandaar ook de naam van de site Sniper Custom Choppers (de S geeft al aan dat het er meer worden)

Ik denk dat een beetje uitleg over de naam ook geen kwaad kan. Ik ben al vele jaren actief op internet vooral op de vele forums die internet rijk is. De naam op deze forums is "Sniper" wat weer komt van mijn schietsport ervaring (bijna 20 jaar actief schutter) en natuurlijk mijn game verleden. De chopper die ik nu aan het bouwen ben gaat dan ook "Sniper" heten (komt zelf op het kenteken bewijs)

Lees rustig mee hoe de bouw verloopt, zijn er vragen geef een gil. Als het bouwen van de eerste chopper een succes wordt kan ik altijd een chopper voor je bouwen.......maar eerst de eerste klaar hebben natuurlijk.